Izbori 2020

CIKBiH

Za glasanje izvan BiH za Gradsko vijeće Grada Mostara upisana 3.974 birača

28/10/2020

Na današnjoj sjednici donesena je i odluka kojom se odbija upis u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje van BiH za grad Mostar za 441 birača

Centralna izborna komisija (CIK) BiH utvrdila je da će na izvodu iz Centralnog biračkog spiska za glasanje van BiH za grad Mostar na predstojećim lokalnim izborima biti 3.974 birača.

Na današnjoj sjednici donesena je i odluka kojom se odbija upis u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje van BiH za grad Mostar za 441 birača, saopšteno je iz CIK-a.

U skladu sa Izbornim zakonom BiH, Centralni birački spisak i izvodi iz Centralnog biračkog spiska su javni, a s ciljem obezbjeđivanja tačnosti¸ ažurnosti i ukupnog integriteta ovog spiska CIK BiH objavljuje na svojoj veb stranici, vodeći računa o zaštiti ličnih podataka, Izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje van zemlje za grad Mostar.

Odluka će biti objavljena na veb stranici, a u prilogu odluke je baza podataka Centralne izborne komisije BiH o odbijenim prijavama kojoj se može pristupiti putem unošenja ličnih podataka u aplikaciju “provjerite status vaše prijave”, dodaje se u saopštenju.

Žalbe na odluku, koja će danas biti objavljena na veb stranici CIK-a, mogu se podnijeti Apelacionom odjeljenju Suda BiH putem Centralne izborne komisije BiH do petka, 30. oktobra, do ponoći.

Žalbe se dostavljaju putem faks aparata na broj +387 33 251 329, putem imejla prijavapp@izbori.ba ili lično u sjedište Centralne izborne komisije BiH, ulica Danijela Ozme broj 7, Sarajevo.

Centralna izborna komisija BiH poziva birače koji su podnijeli prijavu da glasaju van BiH za grad Mostar, da posjete veb stranicu CIK-a i provjere da li je njihova prijava odbijena i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.