Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trebević

Žene SDA predstavile kandidatkinje u Kantonu Sarajevo

zene sda predstavljanje ks (1)

Na ovom skupu, predstavile su se kandidatkinje svih općinskih organizacija, i poručile koliko je značajno da žene izadju “iz okvira kvote” u odnosu na svoje muške kolege

Organizacija Žene Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo zvanično je počela sa predizbornom kampanjom, na dolaznoj stanici Trebevićke žičare, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rukovodstvo i članice KO Žene SDA Sarajevo iskoristile su ovu priliku da na simboličan način pošalju poruku, značaj, ali i nezavidan položaj žene u politici.

“Želimo skrenuti pažnju na žene, da dopremo do naših glasača da smo mi ustvari vrijedne, sposobne, da mi to možemo. Da možemo iznijeti odgovorne funkcije. Ove godine imamo i dvije nositeljice liste, što još više govori o spremnosti da žene budu na bitnim funkcijama u vlasti”, istakla je Edina Gabela, predsjednica KO Žene SDA Sarajevo.

Na ovom skupu, predstavile su se kandidatkinje svih općinskih organizacija, i poručile koliko je značajno da žene izadju “iz okvira kvote” u odnosu na svoje muške kolege.

“Na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini postoji rodni debalans koji je najizraženiji na najvišim nivoima vlasti. BiH nikad nije imala niti jednu ženu članicu tročlanog Predsjedništva koje ima funkciju šefa države. I na nižim nivoima vlasti je vrlo slično, prednjače naše muške kolege. Žene SDA su ove godine spremne da mjenjaju situaciju, počevši to, u svojim lokalnim zajednicama, a kao pripadnice najjače stranke u državi ne sumnjamo u svoj uspjeh”, kazala je za AA Amela Divović, potpredsjednica ove kantonalne organizacije SDA.