Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izborni štab HDZ-a o tvrdnjama da je Komšić pobijedio

BiH

hdz

Procjene pojedinih stranaka prema u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH vodi Željko Komšić (DF) u odnosu na Dragana Čovića (HDZ BiH), u izbornom štabu HDZ-a BiH u Mostaru izazvale su dozu napetosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Dosad nitko ne želi izlaziti s rezultatima, a one koji se pojavljuju u javnosti kratko je prokomentirala Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ BiH.

„Stvorila se napeta atmosfera, mislim nepotrebno, jer izbori trebaju biti praznik demokracije. Ono šo je nama važno kao stranci jeste da imamo bolji rezultat nego 2014. godine, što je jako važno. Mi smo ipak stranka koja je pogodila reforme, koja je puno toga radila za BiH i ovo što su uradili Bošnjaci, prvenstveno glasujući za Željka Komšića, mislim da je poruka bošnjačkom narodu i poruka samoj Bosni i Hercegovini, da je to jako opasno za budućnost Bosne i Hercegovine“, kaže Bradara.

Ističe da o rezultatima prije prebrojavanja nije korektno govoriti u trenucima kad je daleko od realnosti.

„Ne možemo reći rezultate, ja samo vidim da se svi raduju nekom rezultatu, a mislim da treba sačekati konačne rezultate, pa govoriti o njima. Ono što ja znam jeste da predsjednik Čović se kreće iznad 80 posto u svim sredinama u kojima dominantno žive Hrvati, što je plebiscitarna potpora HDZ-u i hrvatskom narodu u Saboru i samom predsjedniku, a na koji način će se sve završiti kad se svi rezultati zbroje, vidjet ćemo. Još uvijek mislim da svi što proglašavaju pobjedu, možda to i nije tako“, poručuje Bradara iz stožera HDZ-a BiH u Mostaru.