BiH

SUD BIH

Izdata naredba o blokadi bankovnih računa kompanije “FH Srebrena malina”

08/05/2020

Podsjetimo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu prije tri dana pretresli su prostorije kompanije FH Srebrena malina u Vogošći

Po prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine Sud BiH je izdao naredbu o blokadi bankovnih računa kompaniji Srebrena malina, potvrđeno je za N1 iz Suda BiH.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine preuzelo je predmet “Respiratori” od sarajevskog Kantonalnog tužilaštva. Dom naroda Parlamenta Federacije formirao je i ad hoc Komisiju koja bi trebala također ispitati spornu nabavku. Vlada Federacije dala je Federalnoj upravi civilne zaštite rok do osmog maja da dostavi detaljne informacije o svim nabavkama medicinske opreme u posljednjem periodu. No iz ove institucije nema odgovora.

Podsjetimo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu prije tri dana pretresli su prostorije kompanije FH Srebrena malina u Vogošći.

Ranije su pripadnici SIPA-e pretresli prostorije Federalne uprave civilne zaštite u Sarajevu.

Pretresi su se vršili po naredbi Suda BiH u vezi afere “Respiratori”.

Informacija da je uvoznik 80 respiratora koje je naručila Vlada FBiH “Srebrena malina” koje se bavi preradom i konzerviranjem voća i povrća, podigla je veliku prašinu u javnosti, nakon čega je reagovao i pravosudni sistem.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.