Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

narandžasti alarm

Izdato upozorenje: Dijelove BiH će pogoditi olujni vjetrovi jačine do 85 km/h

oluja vjetar – pixsell
13.05.2019. , Zagreb - Velika oluja poharala zagrebacku Tresnjevku, vjetar rusio kante za smece i drveca. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine napominje da se radi o udarima vjetra brzine 55-65km/h, na zapadu i jugozapadu Bosne povremeno udari i do 85km/h

Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je izdato narandžasto upozorenje na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Prema prognozama FHMZ-a, 22. novembra 2022. godine, u periodu od 5 sati, pa sve do 17 sati, na području Hercegovine, zapada, jugozapada i centralnog područja Bosne, očekuju se jaki i olujni udari vjetra južnog i jugoistočnog smjera.

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine napominje da se radi o udarima vjetra brzine 55-65km/h, na zapadu i jugozapadu Bosne povremeno udari i do 85 km/h.

Svjetska meteorološka organizacija preporučuje da građani budu spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su također mogući.