Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenska prognoza

Izdato upozorenje zbog vremenskih neprilika na području cijele BiH

kisa-pljusak

U drugoj polovini dana širom Bosne su izgledni pljuskovi sa grmljavinom

Narandžasto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena izdato je za područja Banjaluke, Bihaća i Prijedora, javlja Anadolu Agency (AA).

U Banjaluci se očekuju česti i lokalno jači grmljavinski procesi i nepogode, a upozorenje je na snazi od 12 do 17 sati, dok je upozorenje zbog nevremena u Prijedoru na snazi od 11 do 16 sati. Upozorenje zbog nevremena u Bihaću na snazi je od 12 do 17 sati.

Žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena izdato je za područja Foče, Sarajeva, Tuzle, Livna i Višegrada, dok je za područje Mostara i Trebinja upozorenje izdato zbog povišenih temperatura.

Jutros je u Bosni vrijeme djelomično vedro, a u Hercegovini je sunčano. Danas se u Bosni očekuje nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana širom Bosne su izgledni pljuskovi sa grmljavinom. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 35 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini očekuje se nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje do 31 stepen, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U nedjelju u Bosni očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20, najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen.

U ponedjeljak se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 28, na jugu zemlje do 32 stepena.