Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izdvojena sredstva za rekonstrukciju puta Brus – Juke u Kaknju

kakanj ov

U cilju potpore povratku raseljenih osoba i nastojanja da se brže razvija poduzetništvo i poljoprivreda na području Kakanj, Općinsko vijeće je prihvatilo prijedlog nadležne općinska službe i u ovogodišnjem budžetu izdvojilo sredstva od 25.000 KM za neophodne popravke i rekonstrukciju puta od naselja Brus do naselja Juke, u mjesnoj zajednici Bukovlje.

– Dio naseljenog mjesta Juke, u kojem između ostalih imamo povratničku višečlanu porodicu i farmu stoke sa 130 grla, je trenutno bez adekvatne putne komunikacije. Problem te putne komunikacije je naročito izražen nakon pojave velikog broja klizišta u 2014. godini, jer je veliko klizište potpuno prekinulo putnu komunikaciju Bukovlje – Juke, tako da smo kroz Plan redovnog održavanja do sada intervenisali nekoliko puta na tom pravcu – ističu u općinskoj službi Kaknja.

Da bi se ta putna relacija u potpunosti rekonstruisala potrebna su znatnija finansijska sredstva, koji trenutno u općinskom budžetu nema. Zbog toga u toj lokalnoj zajednici nastoje da se interventnim sredstvima otklone veći problemi u održavanju prohodnosti te putne komunikacije s cilje da se podrži i razvoj poduzetništva odnosno stočarstva.