Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlada SBK

Izdvojeno 11.000 KM za izgradnju kanalizacije u Skradnu

SBK_7_3_019

Sredstva za realizaciju Programa planirana su u iznosu od 150.000 maraka i koristit će se za pokrivanje troškova sudjelovanja na sajmovima i izložbama

Na svojoj današnjoj sjednici Vlada Srednjobosanskog kantona (SBK) usvojila je odluku o izdvajanju 11.427 maraka sredstava iz kantonalnog budžeta za realizaciju nastavka izgradnje kanalizacije u mjesnoj zajednice Skradno, na području općine Busovača.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je predložilo, a Vlada SBK-a je usvojila Odluku o usvajanju programa utroška sredstava s pozicije “Subvencije privatnim i javnim poduzećima za sudjelovanje na sajmovima i izložbama” utvrđenog Budžetom Srednjobosanskog kantona za 2019. godinu.

Sredstva za realizaciju Programa planirana su u iznosu od 150.000 maraka i koristit će se za pokrivanje troškova sudjelovanja na sajmovima i izložbama.

Kantonalna vlada također je usvojila Odluku o davanju na korištenje zemljišta za potrebe izgradnje zgrada policijskih stanica u Donjem Vakufu i Kreševu, kojom se odobrava uknjižba nekretnina u knjigovodstvene evidencije kantonalnog MUP-a čija će se vrijednost utvrditi procjenom sudskog tumača.

Kantonalna uprava za branitelje je predložila, a Vlada SBK-a dala suglasnost na Program i kriterije za dodjelu kredita za stambeno zbrinjavanje branitelja kojim se utvrđuju uvjeti, način i postupak za dodjelu kredita za rješavanje stambene problematike branitelja koji imaju prebivalište na području SBK-a.

Također, Vlada SBK-a dala je suglasnost za pokretanje procedure javne nabavke opreme za potrebe škole putem direktnog sporazuma za nižu potrošačku jedinicu Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a za Osnovnu školu “Braća Jezerčić” Jajce, a sredstva su osigurana budžetom škole za 2019. godinu.

Usvojeni su i Izvještaji o realizaciji zaključaka Vlade za prvu sjednicu u martu 2019. godine za Ministarstvo pravosuđa i uprave, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade Srednjobosanskog kantona.