Izetbegović: Bećirović godinama živi u svili, a Radončiću ništa ne bih povjerio

IMG-135c8775132dbb178cd63115b7c104c4-V
Foto: D. Begović

Kantonalni odbor SDA Sarajevo danas je u glavnom gradu BiH predstavio kandidate SDA iz Kantona Sarajevo na predstojećim općim izborima, kao i ambiciozne planove za naredni period.

Na press-konferenciji koja je održana u velikoj sali Business centra UNITIC obratili su se nosioci lista za predstojeće izbore, kao i lideri ove stranke.

Aktuelni član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je tokom svog obraćanja da SDA zaslužuje pobjedu u oktobru, jer, kako je rekao, ne vidi šta može biti alternativa toj stranci.

„SDA je vodila procese u proteklom periodu, a uz nas su bili i drugi. Nekada su pomagali, nekada pravili probleme, ali sve pozitivno što se desilo u proteklom periodu bilo je pod dirigentskom palicom SDA. Nismo dali da se razbijaju vlade i koalicije“, rekao je Izetbegović.

Osvrnuvši se na trenutnu situaciju u Sarajevu, on je rekao da se u Sarajevu „živi kao što se nikada nije živjelo“.

Foto: D. Begović

Komentarišući oponente kandidata SDA za Predsjedništvo BiH Šefika Džaferovića, Izetbegović je rekao da Denis Bećirović „godinama živi u svili i kadifi“, te da se Fahrudinu Radončiću ne može vjerovati.

„Radončića znam kao svoj džep. Njemu ništa u amanet ne bih povjerio, posebno ne sudbinu države. Nikad se ne zna na koju će nogu ustati taj čovjek i s kim će ući u savez“, naveo je, između ostalog, Izetbegović.

Prisutnima se obratio i Džaferović. On je kazao da je vizija SDA da BiH u narednim osam godina postane članica EU i NATO-a.

Foto: D. Begović

„Želimo da svaki čovjek u ovoj zemlji bude ravnopravan. To ću kao viziju predstaviti i drugim članovima Predsjedništva BiH. Ukoliko oni krenu putem destrukcije, neće u tome uspjeti. U tome nisu uspjeli ni puno veći igrači. Nikada nismo davali obećanja koja nismo ispunili. Izgradit ćemo modernu državu u kojoj će život svim građanima biti ugodan“, naglasio je Džaferović.

Nosilac liste SDA za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u izbornoj jedinici br. 3, Denis Zvizdić, kazao je da politički protivnici SDA koriste spin i manipulaciju, dok se SDA bavi argumentima.

Foto: D. Begović

„Naslijedili smo teško stanje osam godina prije početka ove vlasti. Osam godina prije ove vlasti nijedan dokument o EU integracijama nije potpisan. Sada smo na pragu dobivanja kandidatskog statusa. U ekonomiji su ostvareni uspjesi. Imamo kontinuiran rast industrijske proizvodnje, porast izvoza, porast direktnih stranih unvesticija. Pripremili smo i projekte i novac za dinamiziranu cestogradnju u BiH, a imamo i novac za energetske projekte“, istakao je Zvizdić.

Foto: D. Begović

On je najavio jačanje ekonomije te nastavak puta ka euroatlanskim integracijama.

„Članstvo u EU i NATO-u donose mir, stabilnost i prosperitet“, rekao je Zvizdić.

Asim Sarajlić, nosilac liste SDA za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH u izbornoj jedinici br. 11, izjavio je danas da BiH treba jaku i stabilnu SDA.

„To je SDA koja će predvoditi druge stranke, jer se one u suprotnom pogube“, rekao je Sarajlić.

Prisutnima se obratio i Semir Efendić, nosilac liste SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Foto: D. Begović

“Prilično sam dobro upoznat sa problemima građana Sarajeva. Uvjeren sam da ćemo u snažnom zamahu rješavati probleme”, rekao je Efendić.

Obećao je rješavanje komunalnih problema, zatim problema javnog gradskog prijevoza, te nečistoće u gradu. Najavio je i ulaganja u putnu infrastrukturu.