Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović čestitao Erdoganu: Braći u AKP želimo svaki uspjeh

erdogan izetbegovic

Povodom izbora predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana na funkciju predsjednika vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) na Trećem vanrednom kongresu te stranke, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je čestitku u kojoj je AK Partiji zaželio svaki uspjeh u daljem radu.

“U ime SDA i svoje lično ime, čestitam Vam povratak na čelo stranke i uspješno održani Treći vanredni kongres AKP. Braći u AKP želimo svaki uspjeh u daljem radu i zalaganju za izgradnju snažnije, pravednije i naprednije Republike Turske”, poručio je Izetbegović i dodao:

“Uvjeren sam da ćete nastaviti s uspjehom graditi demokratske institucije koje će istinski služiti narodu i građanima, i čuvati red i mir u bratskoj Turskoj hrabro i energično kao i dosad, s interesom naroda na umu i ljubavlju za zemlju u srcu”.

Kako je istakao Izetbegović, “borba AK Partije i Vaše zalaganje za reforme, jačanje i razvoj privrede i uspostavu pravne države vode Tursku u red snažnih svjetskih sila. U tim nastojanjima naše misli i molitve su uz vas, jer smo vezani historijom, kulturom i vjerom, što je osnov našeg neraskidivog prijateljstva”.