BiH

sastanak u sarajevu

Izetbegović i Koc razgovarali o lokalnim izborima i političkoj situaciji u BiH

11/12/2020

Razmatrano je i pitanje izmjena Izbornog zakona u kontekstu implementacije presuda međunarodnih i domaćih sudskih instanci.

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je danas ambasadora Republike Turske Halduna Koça.

Razgovarano je o proteklim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, kao i aktuelnoj političkoj situaciji.

Razmatrano je i pitanje izmjena Izbornog zakona u kontekstu implementacije presuda međunarodnih i domaćih sudskih instanci.

Izetbegović je naglasio da je pozicija SDA nedvosmislena, te da je potrebno uskladiti presude Evropskog suda za ljudska prava i presude Ustavnog suda Bosne i Hercegovine te da će na evropskom putu BiH građanski princip morati dobiti prevagu nad etničkim.

Razgovarano je i o izazovima sa migrantskom krizom, te mjerama koje su u proteklo vrijeme provele državne institucije s ciljem ublažavanja posljedica migrantske krize, na što je ukazano iz najpogođenijih lokalnih zajednica, saopćeno je iz SDA.

Tema razgovora bile su i aktivnosti u vezi sa izgradnjom autoceste Sarajevo – Beograd, te je potvrđeno da je predstojeće pripreme i aktivnosti nužno dinamizirati kako bi se što prije krenulo u realizaciju tog projekta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.