Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović i Ogawa razgovarali o odnosima BiH i Japana

Izetbegovic-Ogawa

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i ambasador Japana u BiH Kazuyo Ogawa razgovarali su o bilateralni odnosi dviju prijateljskih zemalja, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ogawa je informisao Izetbegovića o nizu ovogodišnjih svečanosti koje je Ambasada Japana u BiH realizirala i planira realizirati povodom 20. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa Japana i BiH, te o skorašnjoj posjeti ministra vanjskih poslova Japana Fumija Kishide Bosni i Hercegovini.

Sagovornici su ukazali na značaj dobrih bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Japana, ističući kako to u konačnici uvijek otvara mogućnost za dalje unapređenje ekonomske saradnje, posebno imajući u vidu značajne mogućnosti za investiranje u Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je i ovom prilikom zahvalio za kontinuiranu podršku Japana Bosni i Hercegovini, posebno ukazujući na značaj 20. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa dviju zemalja.

U kontekstu planiranih svečanosti za obilježavanje predstojećeg jubileja, Izetbegović je pohvalio napore ambasadora Ogawe, poželjevši mu uspjeh u daljem radu.