Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zenica

Izetbegović na godišnjici Sedme muslimanske brigade, zabilježen i incident

bakir_izetbegovic

Tokom obraćanja predsjednika Udruženja Sedme muslimanske brigade Zenica, zabilježen je incident u kojem je ustao i digao glas borac koji je, kako kaže, išao ispred onih koji sjede u prvim redovima

“Sedma muslimanska viteška oslobodilačka brigada” obilježila je 26 godina od formiranja, a centralnoj svečanosti prisustvovao je i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Izetbegović je poručio kako se Bosna i Hercegovina mora naoružavati ako ne želi da postane lagan plijen.

“Šansa je u namjenskoj proizvodnji. Ovih dana završavamo pušku, uskoro krećemo i s haubicama i dronovima, radimo sve vrste municije i bacače. Kada sam kazao da ćemo jačati namjensku proizvodnju za komercijalne potrebe i tržište i za ne daj Bože, odmah su se zabrinuli u Beogradu”, kazao je Izetbegović.

Tokom obraćanja predsjednika Udruženja Sedme muslimanske brigade Zenica, zabilježen je incident u kojem je ustao i digao glas borac koji je u ratu, kako kaže, išao ispred onih koji sjede u prvim redovima.

“Amire, vidite li ko vam sjedi u prvim redovima?! Ja sam išao prvi na liniju, a danas imam veliko ništa od svega toga!”, povikao je ogorčeni branilac.

Video incidenta pogledajte u nastavku.