Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović na NATO samitu u Varšavi

Bakir izetbegovic (3)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, na poziv generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, učestvuje na dvodnevnom NATO samitu u Varšavi.

Prvi dan samita počeo je svečanim prijemom za šefove država i vlada NATO članica, kao i zemalja saveznica i zemalja partnera, i šefove međunarodnih organizacija.

Prisutnima su se na prijemu obratili generalni sekretar Stoltenberg i predsjednik Republike Poljske Andrzej Duda.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović večeras će prisustvovati večeri koju u čast šefova država i vlada, šefova delegacija zemalja saveznica i zemalja partnera i šefova međunarodnih organizacija, priređuje premijerka Republike Poljske Beata Marija Szydło.

Sutra, drugog dana samita, Izetbegović će učestvovati i obratiti se prisutnima na sastanku na nivou šefova država i vlada, na kojem će se govoriti o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Afganistanu i nastavku misije “Odlučna podrška” i u 2017., te nastavku pomoći Oružanim snagama Afganistana do 2020.

U bh. delegaciji na ovome samitu, koju predvodi Izetbegović, su i ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, načelnik ZŠ OSBiH general-pukovnik Anto Jeleč, šef Misije BiH pri NATO-u ambasador Almir Džuvo i vojni predstavnik BiH pri NATO-u brigadir Alija Kožljak, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.