Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

čelnik SDA

Izetbegović: Načinjen je dobar korak

bakir izetbegovic2222

“Aktiviranje MAP-a nije članstvo u NATO-u. To je nastavak nečega što smo počeli, a što je u skladu sa zakonom”, rekao je Izetbegović

Lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da su na današnjem sastanku sa liderima SNSD-a Miloradom Dodikom i HDZ-a BiH Draganom Čovićem usaglašeni principi djelovanja u naredne četiri godine, čime je napravljen dobar korak, te najavio da će naredne sedmice biti razgovarano o resorima u Vijeću ministara.

On se nada da će novo Vijeće ministara biti formirano do 31. marta, dodajući da, što se tiče SDA, to može biti sutra.

Prema njegovim riječima, u izjavi o principima za formiranje vlasti navode se bitne stvari za BiH koje se odnose na ekonomiju i sve integracijske procese.

“Aktiviranje MAP-a nije članstvo u NATO-u. To je nastavak nečega što smo počeli, a što je u skladu sa zakonom”, rekao je Izetbegović novinarima u Sarajevu, dodajući da on smatra da je i ovo pitanje sastavni dio usaglašenih principa.

Odgovarajući na pitanje da li je razgovarano i o četvrtom partneru u vlasti na nivou BiH, Izetbegović je rekao da njih može biti više /četvrti, peti, a možda i šesti, sedmi/.

“Osim SDA, biće ih još barem dva ili tri”, rekao je Izetbegović, dodajući da su, što se tiče njega, svi dobrodošli i da bi se u tom slučaju SDA “malo povukla i prepustila koju fotelju”.