Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vidno razočaran

Izetbegović nakon sjednice Doma naroda: Nisam optimističan

izetbegovic i covic (1)

Izetbegović je negirao optužbe Dušanke Majkić da Klub SDA izmjenama ovih zakona samo želi Republici Srpskoj da onemogući nabavku vakcina

Za dopune Zakona o javnim nabavkama BiH na dnaašnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine glasalo je devet delegata, četiri su protiv, a jedan suzdržan. Zakon je danas ostao bez podrške jer nije bilo entitetske većine iz Republike Srpske i ide na naknadno usaglašavanje koje se ne može obaviti bez prisustva delegata Dragana Čovića.

“Nije nam ovo danas trebalo. Jedni SNSD-ovci jedno u Predstavničkom domu, drugi drugo u Domu naroda”, rekao je vidno razočarani Izetbegović i negirao optužbe Dušanke Majkić da Klub SDA izmjenama ovih zakona samo želi Republici Srpskoj da onemogući nabavku vakcina, prenosi N1.

“Cilj je bio relaksirati situaciju tako da su svi sigurni kada se upuste u te procedure, da neće jednog dana odgovarati pred zakonom, pred sudom, zato što su neke stvari uradili jer ovakve stvari se do sada nisu radile i trebalo je potpuno jasnijom učiniti tu stvar, da možete u skraćenim rokovima, da ste nadležni da to radite, da neće ući u neku zonu koja je protuzakonita. Ovo je po meni samo izlika da se stvari zaustave od strane SNSD-a u Domu naroda”, naveo je Izetbegović.

Kako je kazao, postoji teoretska mogućnost da se usaglase.

“Sa ovakvim pristupom i obrazloženjima koje smo čuli od strane SNSD-ovaca, ne vjerujem da ćemo se usaglasiti. Kada bude prisustan gospodin Čović, tada ćemo pokušati da se usaglasimo, ali cijenim da su šanse veoma male”, naveo je Izetbegović.