Izetbegović: Ne planiram sam razgovarati s Čovićem

izetbegovic

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović obratio se medijima danas nakon konferencije za medije Dragana Čovića, piše N1.

“Nisam još dobio papir o Mehanizmu koordinacije, ali niko ne dovodi u pitanje poziciju bilo kojeg nivoa vlasti u BiH. Tako je bilo u prethodnom prijedlogu i tako će biti i ovaj put. Nismo učinili ništa na štetu kantona, kada je u pitanju dogovor sa Dodikom”, kazao je Izetbegović.

Dodao je da je najbolje rješenje tražiti kroz sjednice Vijeća ministara.

“Bolje da se to radi kroz Vijeće ministara, tamo sjedi gospodin Bevanda koji predstavlja HDZ. Čović uporno tvrdi da je kriza vlasti, a nikad mi nije dao precizan odgovor na šta konkretno misli. Sve je počelo sa pričom o kladionicama koje zarade više nego BH Telecom. Kad ne platite porez, sačuvate mjesečno 15-20 miliona. Svako odugovlačenje toga je podržavanje novih 15 miliona u džepu”, dodao je.

Još je dodao da će uskoro održati sastanak sa Radončićem.

“Planiram uskoro sjediti sa Radončićem i Čovićem, Radončić je otišao na odmor nekoliko dana pa kada dođe ćemo sjesti i razgovarati. Ne planiram sjesti sam sa Čovićem, jer je koalicija na nivou SDA – HDZ BiH – SBB. Pravne i demokratske države će biti i u Bosni i u Hercegovini”, zaključio je.