Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Izetbegović: Ne smijem biti sam u ovome, probosanski front nije linija manjeg otpora

bakir izetbegovic332

Na sastanak u rezidenciju američkog ambasadora Erica Nelsona, gdje je jutros stigla i direktorica Evropske službe za vanjske poslove Angelina Eichhorst došao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović

Američki izaslanik za izbornu reformu Matthew Palmer ponovo je u BiH. Opet uz pojačanje Evropske unije. U našu zemlju stigla je i Angelina Eichhorst. Održaće niz sastanaka s bh. liderima, a u fokusu razgovora, osim izbornih reformi, aktuelna politička kriza, te blokada državnih institucija.

Na sastanak u rezidenciju američkog ambasadora Erica Nelsona, gdje je jutros stigla i direktorica Evropske službe za vanjske poslove Angelina Eichhorst došao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

“Prijatelji iz međunarodne zajednice, medijatori su odlučili da se fokusiraju na ovaj virtualni problem, a da ova dva realna, prava problema dakle za sada stave u stranu i krenuli su po njihovoj procjeni linijom manjeg otpora i trebaće ih uvjeriti danas i na budućim sastancima da ono što ide na račun probosanskih stranaka u BiH i patriota u BiH nije linija manjeg otpora. Da bi to postigao ja ne smijem biti sam, zato pozivam sve probosanske stranke u Parlamentu da zajedno sa nama, sa SDA dokažu međunarodnoj zajednici i partnerima u BiH i na Balkanu da je to tako. Probosanski front nije linija manjeg otpora”, rekao je Izetbegović.