predsjednik sda

Izetbegović: Neka se ANP i reducira, ali bez njega nema mandatara

bakir izetbegovic – izjava

On je kazao novinarima da će se sutra održati obje sjednice Predsjedništva, te da, ako Milorad Dodik ne glasa za ANP neće biti ni imenovanje mandatara

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA kazao je da se sastao sa Šefikom Džaferoviće i Željkom Komšićem u zgradi Predsjedništva, a da je razlog njegovog dolaska sutrašnja sjednica Predsjedništva za podršku mandataru i usvajanje i slanje Godišnjeg nacionalnog plana (ANP).

„Moja očekivanja su da riješimo te stvari. Potpisali smo da ćemo raditi u skladu s Ustavom i zakonom. Da se donose razumna rješenja, da se ANP, reduciran ili modificiran pošalje u Brisel i da se nakon toga imenuje mandatar“, kazao je Izetbegović.

On je kazao novinarima da će se sutra održati obje sjednice Predsjedništva, te da, ako Milorad Dodik ne glasa za ANP neće biti ni imenovanje mandatara.

„Što se mene tiče može se redukovati ANP, a neka to uradi Komisija za NATO“, dodao je Izetbegović, kazavši da je to pitanje Ustava i vladavine zakona.

Izetbegović nije mogao govoriti o rezultatima sastnka ambasadora Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije u BiH Erica Nelsona i Matthewa Fielda u zgradi Predsjedništva BiH s predsjedavajućim Željkom Komšićem.