Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović primio bivšeg predsjednika Slovenije Danila Turka

BiH

04052016-13

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je u srijedu u Sarajevu bivšeg predsjednika Slovenije Danila Turka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u regiji i svijetu.

Sagovornici su se složili oko potrebe za daljim unapređenjem regionalne saradnje, posebno na jačanju ekonomske saradnje. U tom smislu su istakli značaj ovogodišnjeg ”Sarajevo Business Foruma 2016”, u čijem fokusu je upravo regionalna saradnja i predstavljanje ekonomskih potencijala jugoistočne Evrope, ali i srednje Evrope i Kine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Izetbegović je istakao kako BiH, ali i regija, imaju sjajne pretpostavke da postanu ekonomski atraktivne za strane investitore. Naglasio je da se zajedničkim naporima mogu privući značajne strane investicije u oblasti energije, infrastrukture, poljoprivrede i turizma.

Sastanku je u ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića prisustvovala savjetnica Mira Pekić, a u ime hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovao je savjetnik Tugomir Čuljak.