Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mujanović kod Izetbegovića: Prijem u “Kuću slavnih“ priznanje za cijelu BiH

BiH

raza bakir

Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH, čestitao je Raziji Mujanović, najboljoj bh. košarkašici, na prijemu u FIBA-inu “Kuću slavnih“, istakavši da je to veliko priznanje za nju lično, ali i za bh. sport i državu u cjelini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mujanović je jedna od 13 košarkašica iz cijelog svijeta kojoj je FIBA prijemom u “Kuću slavnih“ odala priznanje za doprinos košarkaškom sportu. Osim nje, u “Kuću slavnih“ ranije je primljen i najbolji bh. košarkaš Mirza Delibašić.

Tokom srdačnog razgovora Mujanović i Izetbegović su se podsjetili na uspjehe koje je ona ostvarila tokom njene bogate karijere. Mujanović je istakla je da je uvijek s ponosom predstavljala svoju državu Bosnu i Hercegovinu.

Razgovarali su i o situaciji u bh. sportu i statusu sportista, naročito nakon okončanja njihovih karijera. Konstatovano je da je potrebno odgovarajućim propisima i na kvalitetan način riješiti status zaslužnih sportista, osvajača medalja na olimpijskim igrama i svjetskim i evropskim prvenstvima, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.