Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović primio načelnike Olova, Kladnja i Tešnja

izetbegovic-nacelnici

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je načelnika Olova Džemala Memagića, načelnika Kladnja Nermina Mandru i načelnika Tešnja Suada Huskića.

Načelnici Memagić, Mandra i Huskić su iskoristili priliku da izraze punu podršku članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću u svim političkim aktivnostima koje poduzima, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Izetbegović je istakao značaj i ulogu agilnih i efikasnih kadrova u razvoju općina na čijem su čelu, čestitavši Memagiću, Mandri i Huskiću na rezultatima koje postižu.

U srdačnoj i prijateljskoj razmjeni mišljenja bilo je riječi o odnosu lokalnih zajednica s višim nivoima vlasti. Sagovornici su se složili da je nova etapa evropskih integracija u koju Bosna i Hercegovina ulazi prilika da i općinski nivo vlasti učestvuje u ovim procesima, u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim nadležnostima, prije svega kroz kvalitetne projekte koji će voditi poboljšanju infrastrukture i ekonomskom razvoju u interesu svih građana, navedeno je u saopćenju.