Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović, Radončić i Čović danas o odnosima unutar koalicije

BiH

izetbegovic-covic-radoncic

Odnosi unutar koalicije i druga otvorena pitanja na političkoj sceni trebalo bi da budu teme današnjeg sastanka u Sarajevu predsjednika Saveza za bolju budućnost /SBB/ Fahrudina Radončića sa liderima SDA i HDZ-a BiH Bakirom Izetbegovićom i Draganom Čovićem.

Savjetnik za odnose sa medijima predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Irhan Čečo rekao je da će se Izetbegović sigurno odazvati sastanku.

“Teme razgovora možete pretpostaviti. Ni ja tačno ne mogu precizirati šta će biti, ali uglavnom će razgovarati o odnosima unutar koalicije i svemu što iz toga proizilazi”, naveo je Čečo.

Čovićev savjetnik Tonka Krešić ponovila je da će se predsjednik HDZ-a BiH odazvati ovom sastanku, koji je dogovoren u skladu sa propisima.

“Sastanak je propisno dogovoren. Na sve uredno dogovorene sastanke Čović se uredno odaziva, a u ovom trenutku nisam u prilici da kažem koji je tačno dnevni red”, rekla je Krešićeva.

Mediji su ranije objavili da će na dnevnom redu sastanka biti sva otvorena pitanja koja su posljednjih sedmica zaokupljala političku scenu Federacije BiH i BiH, a očekuje se da lideri vodećih stranaka federalne koalicije dogovore održavanje sastanka i širih stranačkih delegacija.

Početak sastanka zakazan je u 11.00 sati.