Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović: SDA je vodila i vodit će sve bitne procese u BiH

sda-zenica1

Na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici je održan centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA), na kojem su predstavljeni kandidati za Gradsko vijeće te stranke i kandidat za gradonačelnika Zenice Naidin Ahmetspahić.

Podršku kandidatima SDA na predstojećim lokalnim izborima su svojim prisustvom dali i visoki zvaničnici stranke, predvođeni predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, koji je naglasio važnost te stranke za BiH.

– Ovo je stranka koja je sve bitne procese u ovoj zemlji vodila i vodit će. I onaj otvaranja demokratskog procesa za višepartijski sistem, organizacije odbrane, povratka imena i dostojanstva Bošnjacima, naziva njihovog jezika. Znala je kako ne dopustiti podjelu ove zemlje i napraviti mir. Poslije mira u Dejtonu, 60 institucija smo napravili državnih, uzimajući sa nivoa entiteta nadležnosti i dižući ih na nivo države. Nije bez razloga što se neki ljute u Banjoj Luci. Mi zaista jesmo od tri vojske napravili jednu, od tri obavještajne službe jednu, od tri granične policije jednu i tako dalje. Radila je to SDA – kazao je Izetbegović.

sda-zenica2

Izetbegović je okupljenim građanima poručio da svoj glas za gradonačelnika na nedjeljnim izborima poklone Naidinu Ahmetspahiću.

– Vi znate, bolje nego ja, gospodina Ahmetspahića. Vi dobro znate vašeg budućeg gradonačelnika. Znate zašto ćete mu masovno dati glas 2. oktobra. Ja ću dodati još samo dva razloga za to. Jedan je taj što se on nije grabio za vlast, što je njega trebalo ubjeđivati da prihvati ovu kandidaturu. On zna da vlast nije privilegija, nego teret. Drugo je što gospodin Ahmetspahić pripada ovoj stranci, koja ima strukturu, od predsjedavajućeg Predsjedništva, preko predsjedavajućeg Vijeća ministara, predsjednika Vlade FBiH, predsjednika Vlade ZDK, preko direktora najvažnijih javnih preduzeća i tako dalje – kazao je Izetbegović.

Prisutnima na skupu se, između ostalih, obratio i Ahmetspahić, poručivši glasačima da on i kandidati za vijećnike SDA nude program koji će unaprijediti život Zeničana.

– Naš ekonomski program je obećanje vama, našim sugrađanima, o našoj viziji Zenice, kako je mi vidimo. Naš program nisu lažne floskule i parole. Mi ne gradimo kule u oblacima nego postavljamo ambiciozne, ali realne ciljeve. Međutim, ovaj program i našu viziju Zenice ne možemo ostvariti bez pozicije gradonačelnike i bez većine u Gradskom vijeću. Zato vas pozivam da podržite ovaj sjajni tim ljudi i da nam svojim glasovima omogućite da uradimo ovaj posao – poručio je Ahmetspahić.