Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović razgovarao sa Pahorom: Podrška BiH na putu ka EU

BiH

izetbegovic-pahor

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sastao se u New Yorku s predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom s kojim je razmijenio mišljenja o situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji, u svjetlu posljednjih aktualnih dešavanja.

Predsjednik Republike Slovenije je čestitao Izetbegoviću na prihvaćanju aplikacije Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji ocjenivši to veoma bitnim korakom. On je izrazio spremnost Slovenije da nastavi pružati podršku Bosni i Hercegovini, posebno u ispunjavanju narednih koraka na putu k Europskoj uniji

Predsjedatelj Predsjedništva BiH zahvalio se na dosadašnjoj snažnoj podršci Slovenije Bosni i Hercegovini, naročito u procesu euroatlantskih integracija.

Na sastanku je bilo riječi i o bilateralnoj suradnji dviju zemalja, s posebnim akcentom na ekonomsku suradnju.

Izetbegović je upoznao Pahora da reformski procesi koji se odvijaju u BiH u okviru reformske agende donose rezultate, posebno u socio-ekonomskom domenu. Istaknuo je da su svi ekonomski pokazatelji u porastu i da je BiH u ovome trenutku najbrže rastuća ekonomija u regiji zapadnog Balkana, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.