Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stranačka tribina

Izetbegović tvrdi: SDA može riješiti svaki mogući i nemogući problem BiH

izetbegovic (1)

Govoreći o posljednjim pregovorima o izmjenama Ustava i izbornog zakonodavstva Izetbegović je čini se već označio početak predizborne kampanje za izbore u oktobru koji bi se trebali održati u oktobru

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas je na stranačkoj tribini na Ilidži poručio da je “SDA politička snaga koja nema samo emociju, već koja je dokazala da ima snagu, znanje i strpljenje da riješi svaki mogući i nemogući problem sa kojim se ova zemlja i njeni patrioti susreću”.

Prema Izetbegovićevim riječima SDA nema predsjednika.

– SDA imala samo jednog predsjednika, rahmetli Aliju Izetbegovića, a da su svi ostali samo njegovi nasljednici.

Okupljene na tribini Izetbegović je podsjetio “na značaj SDA u određenim istorijskim okolnostima”.

– Imali smo srušenu zemlju, srušenu ekonomiju, šehidske porodice, invalide. Ništa nismo imali. Nije oporavak zemlje mogao voditi svako, a naročito oni koji se skrivaju od odgovornosti. SDA je to radila – tvrdi Izetbegović.

Pripisujući zasluge svojoj stranci na polju ekonomije, Izetbegović je kazao:

– Sedamdeset posto PDV-a se prikupi tamo gdje je bila Armija RBiH, gdje je utjecaj imala SDA. Sarajevo je ekonomski jače od čitavog RS-a.

SNSD i HDZBiH, tvrdi, pokušavaju ograničiti snagu probosanskih snaga na jednu trećinu vlasti.

Govoreći o posljednjim pregovorima o izmjenama Ustava i izbornog zakonodavstva Izetbegović je čini se već označio početak predizborne kampanje za izbore u oktobru koji bi se trebali održati u oktobru.

– BiH dugo stoji na jednoj nozi i mora doći do katarze, do promjena. Snage koje su protiv BiH moraju biti savladane. I zašto SDA u budućnosti? Imaju samo četiri vrste stranaka u BiH. One koje otvoreno rade protiv BiH, one koje to podmuklo rade, one koje su patriotske, ali bježe od odgovornosti. Četvrta grupa stranaka su patriotske, ali koje ne bježe od odgovornosti. Samo jedna ima snagu. Samo SDA može organizovati, uvezati, ostvariti jedinstvo, biti hladna u ovome što slijedi – ustvrdio je Izetbegović.

Tribini su prisustvovali i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, federalni premijer Fadil Novalić i ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić.