Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović u Zenici: Koalicija sa SBB-om slabo funkcioniše, ali funkcioniše

bakir izetbegovic

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas u Zenici da koalicija sa Strankom za bolju budućnost BiH slabo funkcioniše, ali funkcioniše, javlja Anadolu Agency (AA).

Izetbegović je s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i premijerom FBiH Fadilom Novalićem stigao u Zenicu gdje će se sastati s premijerom Zeničko-dobojskog kantona Miralemom Galijaševićem i privrednicima s ovog područja. Razgovarat će o stanju u privredi i problemima s kojima se suočavaju.

Izetbegović se obratio novinarima prije sastanka. Rekao je kako na sastanku s privrednicima očekuje informacije koje se tiču problema s kojim se suočavaju privrednici u ovom kantonu.

“Mi ćemo privrednicima prenijeti informaciju koju imamo, ali i čuti od njih šta očekuju od nas, čime su zadovoljni, čime nisu, šta se može bolje i brže uraditi. Zatim ćemo imati stranačke sastanke s kantonalnom SDA te tribinu u organizaciji SDA”, rekao je Izetbegović.

Na pitanje novinara o koaliciji sa SBB-om, Izetbegović je rekao kako koalicija slabo funkcioniše, ali funkcioniše.

“Mislim da slabo funkcioniše, ali funkcioniše. Nakon prolaska krize će bolje funkcionisati, jer svim građanima je potrebna država Bosna i Hercegovina. Evo, šta sa MMF-om i aranžmanom, šta sa štampanjem pasoša i mislim da su svi uvidjeli da je obesmisleno sami sebi praviti opstrukcije i usporavati na putu oporavka ekonomije i reformskom putu BiH, jer na taj način muče građane države i sebe”, rekao je Izetbegović.