Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegovići ispratili turskog predsjednika Erdogana i njegovu Emine (FOTO)

BiH

erdogan emine1

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan završio je današnju radnu posjetu Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogana i njegovu delegaciju na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu ispratili su predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, njegova supruga Sebija Izetbegović, ambasador Republike Turske u Sarajevu Haldun Koc i drugi zvaničnici Ambasade Turske u BiH.

U delegaciji turskog predsjednika tokom radne posjete Sarajevu, osim njegove supruge Emine, nalazili su se i zamjenik turskog premijera Hakan Cavusoglu, ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, ministar ekonomije Nihat Zeybekci, ministar kulture i turizma Numan Kurtulmus, pomorstva i komunikacija Ahmet Arslan i predsjednik Uprave za vjerske poslove Turske (Diyanet) Ali Erbas.

Erdogan je posjetu BiH započeo sastankom sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Nakon toga su zajedno posjetili šehidsko mezarje Kovači, te položili cvijeće na mezar prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Također se obratio na 6. po redu Kongresu Unije evropskih-turskih demokrata (UETD).

Kongresu, koji je održan u olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch”, prisustvovalo je oko 15.000 gostiju, koji su povodom kongresa doputovali u Sarajevo iz zemalja regije i Zapadne Europe.

Predsjednik Republike Turske radnu posjetu Bosni i Hercegovini završio je posjetom Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu gdje mu je dodijeljen počasni doktorat).