BiH

Bihać

Izgradnja elektro i vodovodne mreže za prihvatni centar za migrante Lipa

13/07/2021

Na lokaciji Lipa gradi se privremeni prihvatni centar, a cilj Ministarstva sigurnosti BiH je da prije nadolazeće zime ovaj centar bude spreman za prijem oko 1.500 osoba

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić i zamjenik ministra Nedeljko Jović posjetili su u ponedjeljak lokalitet Lipa kod Bihaća, gdje je u toku izgradnja prihvatnog centra za migrante.

U Centru je jučer postavljanjem temelja za trafostanicu zvanično započela izgradnja mreže za snabdijevanje električnom energijom, saopćeno je iz Minstarstva sigurnosti BiH.

Također, izabran je ponuđač za izgradnju infrastrukture za vodosnabdijevanje Lipe te bi u narednih sedam dana trebali započeti radovi i na ovom važnom projektu.

Uz ministra Cikotića i zamjenika Jovića radilište su obišli i predstavnici Vodovoda i Elektrodistribucije Bihać.

Na lokaciji Lipa gradi se privremeni prihvatni centar, a cilj Ministarstva sigurnosti BiH je da prije nadolazeće zime ovaj centar bude spreman za prijem oko 1.500 osoba. Do sada su na ovoj lokaciji postavljena 192 kontejnera, a u narednom periodu će biti postavljeni i preostali kontejneri i preteća infrastruktura.

Delegacija Ministarstva sigurnosti BiH se u Bihaću sastala i s pomoćnicom za međunarodnu zaštitu visokog povjerenika UN-a za izbjeglice (UNHCR) Gillian Triggs, te prisustvovala ceremoniji uručenja cisterne za vodu, vrijednosti 271.500 KM, koju je Gradu Bihaću donirala Evropska unija.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.