Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izgradnja kolektora promijenila režim saobraćaja u Mostaru

mostar

Već deset dana u Mostaru je na snazi novi režim saobraćaja i to na Bulevaru od Šemovca prema Španskom trgu, kao i na saobraćajnici od hotela Ero prema Španskom trgu. Izmjena režima nastala je zbog nastavka izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora.

Na terenu će biti postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija u skladu sa izdatim rješenjem. Izvođač radova su preduzeća HP Investing i AMITEA iz Mostara, a vrijednost ugovora je 9.096.204,15 KM s PDV-om.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić nedavno je napomenuo da za projekat trenutno nedostaje značajan dio sredstva uz nadu da će EU pomoći Mostaru kako bi se završio projekt od ogromne važnosti za grad. Bešlić je kazao i da će se zalagati da se dio sredstava za izgradnju kolektora dobije kroz grantove Evropske unije.

Projekat izgradnje kolektora započeo je 2015. usljed čega su dijelovi grada svakodnevno doživljavali saobraćajne kolapse, a kada su se radovi na prvom dijelu projekta priveli kraju, zabilježeni su brojni propusti pri asfaltiranju saobraćajnica. Vrijednost radova procijenjena je na 130 miliona maraka.