BiH

Potpisani ugovori

Izgradnja kuća za 21 povratničku porodicu u Zvorniku

30/07/2020

Dobra saradnja lokalne zajednice i Ministarstva je rezultat mnogih realizovanih projekata i projekata u fazi realizacije.

Povratnici su danas potpisali ugovore o izgradnji i rekonstrukciji stambenih objekata u Zvorniku, javlja Anadolu Agency (AA).

Potpisivanju i uručenju ugovora korisnicima prisustvovao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, gradonačelnik Grada Zvornika Zoran Stevanović i predstavnici povratnika.

“Danas smo podržali 21 porodicu u Zvorniku u trajnom rješavanju stambenog pitanja. Neki od njih će završiti već započetu izgradnju ili rekonstrukciju, a dio korisnika će dobiti stambene jedinice po sistemu ‘ključ u ruke’. Značajan broj porodica se vratio u Zvornik što potvrđuje i broj učenika u osnovnim i srednjim školama. Stoga i veliki broj zahtjeva za proširenje stambenih jedinica. Nastavit ćemo ih podržavati i kroz druge naše programe koje kreiramo u skladu s njihovim potrebama“, kazao je Ramić

Dobra saradnja lokalne zajednice i Ministarstva je rezultat mnogih realizovanih projekata i projekata u fazi realizacije.

“Zvornik je proteklih godina bio primjer suživota i dobre saradnje sa svim nivoima vlasti. Aktivizam Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i resornog ministra je jedna vrsta garanta opstanka ljudi koji su odlučili živjeti u Zvorniku i obrađivati svoja imanja. Gradska uprava je i u ovom projektu, kao i u drugima, bila na raspolaganju povratnicima i to će nastaviti da radi“, istakao je gradonačelnik Stevanović.

Ugovori će biti realizirani putem Saudijskog fonda za razvoj (devet korisnika) po sistemu “ključ u ruke“ i budžetskih sredstava Vlade Federacije BiH (12 korisnika) kroz dodjelu građevinskog materijala čija ukupna vrijednost iznosi preko 486 hiljada KM.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.