Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

naselje hrasno

Izlog pekare Manja razbijen i poliven crvenom farbom, oglasila se policija

pekara manja
Foto: Društvene mreže

U javnosti je njegov novi ispad naišao na brojne žestoke reakcije i pozive na bojkot proizvoda njegove pekare, na koji su, između ostalog, pozvala i udruženja žrtava genocida u Srebrenici

Izlog pekare Manja u Džamijskoj ulici, u sarajevskom naselju Hrasno, razbijen je i poliven crvenom farbom.

Vlasnik pekare Manja Saša Trivić izazvao je ovih dana revolt i žestoke reakcije u javnosti nakon što je učestvovao u raspravi na društvenoj mreži X u kojoj je na gnusan način spomenuo Srebrenicu.

Trivić je i ranije imao uvredljive, huškačke, nacionalističke komentare na društvenim mrežama u kojima je glorifikovao ratne zločince, pa su korisnici nerijetko pozivali na bojkot njegovih proizvoda, nakon čega se redovno izvinjavao.

I ovaj put je svoj komentar pokušao relativizirati, napisavši kako “nije bio dovoljno pametan da ne odgovori na provokaciju i da nije razmišljao o drugačijem tumačenju onoga što je napisao”.

No u javnosti je njegov novi ispad naišao na brojne žestoke reakcije i pozive na bojkot proizvoda njegove pekare, na koji su, između ostalog, pozvala i udruženja žrtava genocida u Srebrenici.

Glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić za Faktor je kazala da su radnici pekare “Manja” jutros po dolasku na posao policiji prijavili oštećenje na dva staklena portala na pekari. Dodala je da su policajci MUP-a KS izašli na uviđaj nakon kojeg će biti poznato više detalja o događaju. Krivično djelo je, kako je kazala, okvalifikovano kao oštećenje tuđe stvari.