BiH

MUPKS

Izmjena režima saobraćaja na području općine Hadžići

25/01/2020

Građani se obavještavju da će alternativni pravci za Bjelašnicu biti: Hadžići – Ilidža – Stup – Vojkovići – regionalni put R442a – Bjelašnica i obratno, dok će u pravcu Igmana moći koristiti regionalni put R442a do Malog polja

Na lokalitetu Veliko polje na Igmanu, a na osnovu rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, doći će do privremene obustave saobraćaja zbog održavanja centralne manifestacije obilježavanja godišnjice „Igmanskog marša“, koju organizuje Savez udruženja antifašista i boraca NOR-a.

Privremeno će biti obustavljen saobraćaj danas na regionalnom putu R442a Hadžići – Bjelašnica na dionici od Brezovače do Velikog polja od 10.15 do 14.30 sati i u ulici Vrelo Bosne od spoja sa ul. Magistrala od 09.30 do 10.00 sati.

Privremenu obustavu saobraćaja će vršiti policijski službenici VI Policijske uprave, a kolona s učesnicima manifestacije kreće iz pravca Hadžića u pravcu Igmana – Veliko polje.

Građani se obavještavju da će alternativni pravci za Bjelašnicu biti: Hadžići – Ilidža – Stup – Vojkovići – regionalni put R442a – Bjelašnica i obratno, dok će u pravcu Igmana moći koristiti regionalni put R442a do Malog polja.

– Apelujemo na građane da se pridržavaju uputa koje će dobivati od policijskih službenika – saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.