Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stevandić najavio sjednicu

Izmjenom zakona žele spriječiti objavu Schmidtovih odluka u Službenom glasniku

cvijanovic stevandic dodik viskovic vrh rs
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Stevandić tvrdi da visoki predstavnik nema legalitet, kao ni njegove odluke

U srijedu 21. juna biće održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatran Prijedlog Zakona o izmjenama zakona i drugih propisa Republike Srpske. To je najavio predsjednik NSRS Nenad Stevandić ističući da će se time regulisati da se u Službenom glasniku ne objavljuju odluke visokog predstavnika, jer on nema legitimitet.

“Radi se o tome da bismo ovim zakonom regulisali nemogućnost inkriminacije radnika i direktora Službenog glasnika i ovaj zakon bi regulisao da se odluke visokog predstavnika ne objavljuju u Službenom glasniku. Razlog za to je veoma prost i opravdan, visoki predstavnik nije imenovan po pravnim normama, on nema saglasnost Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija”, tvrdi Stevandić.

Stevandić tvrdi da visoki predstavnik nema legalitet, kao ni njegove odluke te da se u skladu s tim, kako je kazao, ni njegove odluke neće objavljivati u Službenom glasniku Republike Srpske.

Stevandić je na kraju izlaganja kojim je najavio predstojeću sjednicu Narodne skupštine ustvrdio kako “Republika Srpska ovim potvrđuje svoju državotvornost i nastavak politike da su odluke koje donosi Narodna skupština Repulike Srpske najveći zakonodavni okvir u Republici Srpskoj”.