Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bihać

Izmješteno 125 migranata koji su pronađeni u napuštenim objektima

211015_Bihac_15 10 2021 2cro

Inspektori te Službe su uz asistenciju MUP-a USK-a, PS Bihać, izvršili kontrolu kretanja i boravka migranata na navedenoj lokaciji, gdje su zatekli 125 osoba, muškaraca samaca porijeklom iz Afganistana i Pakistana od kojih su i dvije maloljetne osobe bez pratnje porijeklom iz Afganistana

Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine jutros je poduzela operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća i izmještanje migranata iz napuštenih objekata u naselju Žegar-Vedo Polje u privremeni prihvatni centar Lipa.

Inspektori te Službe su uz asistenciju MUP-a USK-a, PS Bihać, izvršili kontrolu kretanja i boravka migranata na navedenoj lokaciji, gdje su zatekli 125 osoba, muškaraca samaca porijeklom iz Afganistana i Pakistana od kojih su i dvije maloljetne osobe bez pratnje porijeklom iz Afganistana.

Služba za poslove sa strancima je migrante izmjestila u privremeni prihvatni centar Lipa, gdje im je pružena medicinska pomoć, izvršena identifikacija i njihova registracija, te osigurani smještaj, hrana i ostali neprehrambeni proizvodi.

Maloljetne osobe bez pratnje je preuzeo staratelj iz Centra za socijalni rad Bihać i oni će biti smješteni u Centar za djecu i mlade Doboj Istok.

Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih aktivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz napuštenih objekata u privremene prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima, u koordinaciji s lokalnim vlastima na području Unsko-sanskog Kantona, saopćeno je iz te institucije.