Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Služba za poslove sa strancima

Izrečena mjera protjerivanja za državljanina Crne Gore

sluzba za poslove sa strancima 222344

Državljanin Crne Gore je stavljen pod nadzor u imigracioni centar Službe za poslove sa strancima, te se provode dalje mjere i radnje na njegovom udaljenju iz BiH

Služba za poslove sa strancima je danas izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine državljanu Crne Gore jer predstavlja prijetnju po nacionalnu bezbjednost Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Naime, predmetno lice se dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom i od strane nadležne agencije je proglašeno prijetnjom po nacionalnu bezbjednost Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Operativnim radom na terenu Služba je locirala pedmetno lice i nakon provedenog postupka, mu je izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine u trajanju od pet godina.

Državljanin Crne Gore je stavljen pod nadzor u imigracioni centar Službe za poslove sa strancima, te se provode dalje mjere i radnje na njegovom udaljenju iz BiH.

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.