BiH

Sabina Čudić, zastupnica Naše stranke

Izvještaj o radu vrijeđa inteligenciju i dokazuje da Novalićeva vlada uvijek može gore

23/06/2020

Izvještaj o radu Ministarstva obrazovanja identičan je izvještajima iz 2017. i 2018. godine. Prepreke s kojima su se suretali su prepisane, ciljevi su prepisani, naučene lekcije iz proteklog perioda, također, kazala je Čudić

Izvještaj o radu Vlade FBiH, na današnjoj sjednici Parlamenta FBiH, kazala je zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić. Izvještaj je ocijenila kao plagijat a to je dokazala na dijelu Izvještaja u kojem se govori o radu Federalnog ministarstva obrazovanje i nauke.

„Ministarstvo obrazovanja navelo je da je svoje planove ispunilo sto posto. Ako ćemo suditi po ovom izvještaju, mi smo zemlja sa najboljim rezultatima djece u standardizovanim testovima, sa najvećom uključenošću marginalizovanih grupa, s najvećim stepenom razvoja visokog obrazovanja…

Pri tome izvještaj o radu ovog ministarstva je identičan izvještajima iz 2018. i 2017. godine. Prepreke s kojima su se suretali su prepisane, ciljevi su prepisani, naučene lekcije iz proteklog perioda, također. Ministarstvo kao da se doslovno vodilo onom floskulom o obrazovanju kako je ponavljanje majka znanja“, rekla je Ćudić.

Pozvala je zastupnike da odbiju razmatranje ovog dokumenta: „Ovaj dokument vrijeđa našu inteligenciju, pa čak i inteligenciju vas koji ćete glasati za njega. Ovo je plagijat! Vlada FBiH nam dokazuje da uvijek može gore“, istakla je Ćudić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.