Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jagland dodijelio pokroviteljstvo Projektu Ars Aevi

Jagland111

Generalni sekretar Vijeća Evrope (VE) Thorbjørn Jagland, u pratnji ambasadora BiH u Vijeću Evrope Almira Šahovića i članova kabineta, posjetio je Art Depo Ars Aevi.

U znak priznanja za dvodecenijska ostvarenja Projekta Ars Aevi i podrške ostvarenjima njegovih predstojećih faza, Jagland je Projektu Ars Aevi dodijelio pokroviteljstvo generalnog sekretara Vijeća Evrope i najavio kontinuitet podrške.

Jagland222

Ars Aevi je predstavio koncept procesa formiranja kolekcije Ars Aevi, koji u ulozi osnivača formiraju najznačajniji evropski muzeji u saradnji s prestižnim svjetskim umjetnicima.

Delegaciji je predstavljena koncepcija i strategije razvoja Projekta Ars Aevi. Posebnu pažnju delegacija je posvetila planovima izgradnje muzeja Ars Aevi prema projektima arhitekte Renza Piana, što će biti najznačajniji spomenik savremene arhitekture današnjeg vremena u našem regionu.

Jagland333

Ta posjeta i pokroviteljstvo dolaze u kontinuitetu usmjerenja Vijeća Evrope prema Projektu Ars Aevi.

Izložbu Projekta Ars Aevi u Palači Evrope u Strasbourgu 30. septembra ove godine otvorili su predsjednica Parlamentarne skupštne VE Anne Brasseur, predsjedavajuća Komiteta za kulturu VE Adele Gambaro i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, a izvršna direktorica Ars Aevi Amila Ramović predstavila je Ars Aevi pred Komitetom za kulturu Vijeća Evrope.

Kolekcija Ars Aevi dostupna je za posjetioce u Art Depou Ars Aevi u Domu mladih Centra Skenderije svakim danom, osim ponedjeljka, od 10 do 18 sati, saopćio je Ars Aevi.