Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jahorina prekrivena bijelim pokrivačem

jahorina prvi snijeg4

Na Jahorini je već pao prvi snijeg. Naravno, još uvijek je to nedovoljno da skijaške aktivnosti. Ipak, zimska idila na jednoj od naših zimskih ljepotica već se nazire.

Pogledajte nekoliko fotografija snimaljenih danas na Jahorni…

jahorina prvi snijeg jahorina prvi snijeg1 jahorina prvi snijeg2 jahorina prvi snijeg3 jahorina prvi snijeg5 jahorina prvi snijeg7 jahorina prvi snijeg8

Što se vremenske prognoze za sutra tiče, u Hercegovini će biti pretežno sunčano vrijeme.

U Bosni će prijepodne biti pretežno oblačno, po kotlinama s maglom. U ranim jutarnjim satima lokalno je moguća slaba kratkotrajna kiša. U drugoj polovini dana u Bosni će doći do razvedravanja. Vjetar će u Bosni biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini će, prijepodne, biti umjereno jaka bura, koja će u drugom dijelu dana oslabiti.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 2 i 7, a na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 10 i 15, a na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni.

U Sarajevu će prijepodne biti pretežno oblačno. Sredinom dana se očekuje razvedravanje. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 5, a najviša dnevna do 14 stepeni.