BiH

Stanje na putevima

Jak vjetar formira snježne nanose na cestama, ove dionice treba izbjeći

12/03/2019

Ugaženog snijega mjestimično ima i na ostalim dionicama u višim predjelima, a izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Rogatica, Turbe-Banja Luka i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje

Jak vjetar mjestimično formira snježne nanose u jugozapadnim krajevima Bosne i Hercegovine, zbog čega se usporeno saobraća na dionicama: Livno-Kupres, Glamoč-Mliništa, Bosansko Grahovo-Strmica i Livno-Drvar.

Na putnom pravcu Livno-Šuica obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

Ugaženog snijega mjestimično ima i na ostalim dionicama u višim predjelima, a izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Rogatica, Turbe-Banja Luka i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na ostalim dionicama saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Na moguću poledicu upozorava se u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja, posebno u usjecima, kao i na planinskim prevojima.

Zbog radova na sanaciji odrona, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, kao i na regionalnom putu R-469 Banovići-Zavidovići u mjestu Željava.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se i u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje su u toku sanacioni radovi.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.