Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jako nevrijeme pogodilo Foču, vjetar čupao drveće

111

Pripadnici opštinske Civilne zaštite iz više gradskih ulica uklanjaju drveće porušeno usljed snažnog nevremena, praćenog jakim vjetrom i gradom, koje je danas u poslijepodnevnim časovima pogodilo Foču.

“Najvažnije je da nije bilo žrtava niti povreda ljudi, a šteta je velika. Ovo je šesto stablo koje uklanjamo ovdje ispred Centra za kulturu , tačnije ispred ugostiteljskog objekta, a ranije smo uklonili stabla ispod hale “Partizan”, kod Nove banke i drugih lokacija, odnosno ukupno jedanaest stabala. Pljusak je bio snažan, imamo dojave da je voda ušla u podrume određenih zgrada u naselju Donje Polje”, rekao je za Radio Foču Čedo Zelović, šed Odsjeka civline zaštite u Foči.

Kratkotrajna ali jaka kiša poplavila je ulice, kojima se saobraćaj teško odvijao, vjetar je lomio drveće i automobile, a grad je pričinio štetu i poljoprivrednim usjevima.

Zoranu Fundupu, mještaninu naselja Donje Polje, prilikom pada jednog stabla oštećen je automobil.

“Ovo je nezapamćeno, kiša, grad, oluja, vjetar je praktično prebio stablo na auto. Šteta velika, ne znam ni sam kolika je, ali je strašno bilo, nemoćni ste bilo šta da preduzmete”, ispričao je Fundup.

Foto: foca-24.info

Foto: foca-24.info

Vjetar je počupao i brojne elektro stubove i oštetio elektromrežu, pa je bez struje više sela. Radnici Elektrodistribuicije RJ Foča nastoje što prije otkloniti kvarove i uspostaviti uredno snabdijevanje strujom područja koja su ostala bez napona.