Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naša stranka

Jasmin Hušić će biti isključen zbog glasanja za novu Vladu USK koju predvodi SDA

jasmin husic edin forto
Foto: Naša stanka
Arhiva

“Svi se mi možemo ne slagati s odlukama rukovodstva stranke, ali ih moramo provoditi ili, u najmanju ruku, ne raditi u suprotnosti s njima”, saopćeno je iz Naše stranke

Zastupnik Naše stranke u Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK) Jasmin Hušić glasao je za novu Vladu USK koju predvodi SDA, uprkos odluci Predsjedništva te stranke koja je protiv ulaska u vlast sa SDA.

Tim povodom iz Naše stranke je najavljeno da će Hušić će biti isključen iz stranke.

-Jasmin Hušić je glasao protivno odluci Predsjedništva Naše stranke kad je u pitanju formiranje Vlade USK. S tim u vezi pokrenuta je procedura za njegovo isključenje iz stranke. Svi se mi možemo ne slagati s odlukama rukovodstva stranke, ali ih moramo provoditi ili, u najmanju ruku, ne raditi u suprotnosti s njima. U suprotnom, ne možemo se više smatrati članovima Naše stranke. To vrijedi za sve članove pa i za gospodina Hušića čije današnje glasanje ne može biti dovođeno u vezu s Našom strankom. To je individualna odluka a dokaz da je to tako je i naše ograđivanje od njegovog čina te procedura Hušićevog isključenja iz stranke koja je pokrenuta, saopćeno je iz Naše stranke.