Jedan dio učenika iz Banje Luke odlučio prekinuti ekskurziju

BiH

eksk

Dio maturanata banjalučke Ekonomske škole, kojim je u ponedjeljak ujutru izgorio autobus u Italiji, krenuo je za Banju Luku, potvrđeno je Nezavisnim novinama iz te vaspitno-obrazovne ustanove.

“U utorak naveče stigli su privremeni pasoši iz bh. konzulata u Milanu. U pratnji jedne profesorice, u 23.15 časova, za Banju Luku je krenula grupa od 25 đaka, dobrovoljno, na insistiranje roditelja, i njih samih”, rekla je za Nezavisne novine Nada Vulić, direktor banjalučke Ekonomske škole.

Agencija je, kako dodaje, obezbijedila autobus da te učenike doveze u Banju Luku.

“Ostali đaci koji su se u ponedjeljak vozili u autobusu koji je izgorio, njih 26, kao i učenici koji su bili u drugim autobusima dobrovoljno su odlučili da ostanu i nastave po programu ekskurziju”, naglašava Vulićeva i dodaje da će te učenike u srijedu ujutru obići delegacija Riminija, gdje se trenutno nalaze, predvođena tamošnjim gradonačelnikom.

Podsjetimo, banjalučki maturanti u ponedjeljak ujutru su na ekskurziji doživjeli saobraćajnu nezgodu, kada se pod njihov autobus zakucao motocikl.

Zatim je došlo do požara u kojem je autobus potpuno izgorio. Svi iz autobusa na vrijeme su pobjegli, tako da niko od njih nije povrijeđen, dok je motociklista sa teškim povredama helikopterom prevezen u bolnicu.