Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zvanična odluka

Pokret Za nove generacije odlučio otići u opoziciju u Skupštini Kantona Sarajevo

skupstina ks fena

“Zahvaljujemo se našim partnerima što su prepoznali naše amandmane koje smo uputili još u toku Nacrta budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu i što su gotovo sve uvažili i prezentirali kroz Prijedlog budžeta Kantona Sarajevo”

Politički pokret Za nove generacije saopćio je danas kako i zvanično odlazi u opoziciju u Skupštini Kantona Sarajevo.

Naglašavaju da formiranje Vlade Kantona Sarajevo bez jasnog i transparentnog plana aktivnosti, bez poštovanja ranijeg sporazuma i bez konkretnih i jasno definisanih aktivnosti koje će uslijediti, pokret Za nove generacije ne može podržati jer bi bilo, kako kažu, u suprotnosti sa prethodno dogovorenim stavovima i preuzetim obavezama.

– Zahvaljujemo se našim partnerima što su prepoznali naše amandmane koje smo uputili još u toku Nacrta budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu i što su gotovo sve uvažili i prezentirali kroz Prijedlog budžeta Kantona Sarajevo. Prijedlog budžeta Kantona Sarajevo je uvećan za više od 250 miliona KM u odnosu na Nacrt što nam daje za pravo da sumnjamo u mogućnost njegovog izvršenja, pa se s razlogom pribojavamo da su usvojeni amandmani samo stavke na papiru za čije izvršenje neće biti dovoljno novca. Vladi Kantona Sarajevo dajemo šansu da u narednih 100 dana dokažu da griješimo – navode iz ovog Pokreta.

No, ostaje pitanje, kako ističu, zašto taj novac nije bio prikazan u fazi Nacrta budžeta KS i da li je na ovaj način obmanjena javnost kroz proces javne rasprave?

– Naše političko djelovanje bit će svakako usmjereno na konstruktivne kritike i približavanje Vlade Kantona Sarajevo ciljevima dogovorenim u sporazumu Osmorke, kao i stvarnim potrebama naših sugrađana – saopćeno je iz Političkog pokreta Za nove generacije.