BiH

uzdanica PDP-a

Jelena Trivić: Dražin patriotizam i danas može biti zvijezda vodilja

16/10/2019

Nakon što je naišla na brojne osude u komentarima dodala je i pojašnjenje

Jelena Trivić poslanica u NSRS i Predsjednik Ekonomskog savjeta PDP-a, jedne od najvećih opozicionih stranaka u RS-u, na svom Facebook profilu napisala je status koji je izazvao mnogobrojne oprečne komentare.

Naime, jedna od mladih uzdanica opozicije u RS-u smatra da “patriotizam Draže Mihailovića i danas može biti zvijezda vodilja”, te da su “saveznici, prije svega Velika Britanija i SAD, učinili veliku istorijsku grešku stavljajući se na stranu komunista u Drugom svjetskom ratu, isključivo zarad svojih interesa.

Njen statu koji je naišao na brojne osude, ali i odobravanja prenosimo u cijelosti:

“Film o prvom gerilcu porobljene Evrope. Godinama su nam laž servirali kao istinu. Rehabilitacija generala Jugoslovenske vojske u otadžbini samo je djelimično ispravila istorijsku nepravdu.

Dražin patriotizam i danas može biti zvijezda vodilja. Oni koji bivaju proglašavani za izdajnike često postaju nacionalni heroji. Čuvena je njegova izjava: “Reč kapitulacija za mene ne postoji”.

Viši sud u Beogradu poništio je presudu kojom je Draža osuđen na smrt i smatra se da to montirano suđenje nikad nije postojalo.

Saveznici, prije svega Velika Britanija i SAD, učinili su veliku istorijsku grešku stavljajući se na stranu komunista u Drugom svjetskom ratu, isključivo zarad svojih interesa.

Djelimično, Ronald Regan je kasnije ispravio ovu nepravdu rekavši o Draži sledeće:
“Konačna tragedija Dragoljuba Mihailovića ne može da izbriše iz sjećanja njegovu herojsku i često usamljeničku borbu protiv dvostruke tiranije koje su savladale njegov narod – nacizma i komunizma.””, napisala je Trivićeva.

Nakon što je naišla na brojne osude u komentarima dodala je i pojašnjenje u kojem je između ostalog napisala:

“Drago mi je što su mnogi od vas pokazali svoje pravo lice, a to je da su za njih dobri Srbi samo oni koji poriču svoju nacionalnu pripadnost. Ja to ne želim da radim.

Stvari koje sam napisala su činjenice, istorijske činjenice. Kao što je i činjenica da je otac moje majke, moj pokojni đed Dragan Tomić stupio u partizane još kao četrnaestogodišnji dječak”, navela je Trivićeva uz pojedinosti o događajima koji su zadesili njenu porodicu za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.