BiH

ne priznaju rezultate

Jerinić (SNSD) proglasio pobjedu u Doboju, a opozicija traži da se izbori ponove

15/11/2020

Tako je gradski odbor Demokratskog narodnog saveza (DNS) Doboj donio odluku da se zbog uočenih izbornih nepravilnosti povuče iz izbornog procesa

Tenzije oko stranačkih posmatrača zakomplikovale sui obilježile izborni dan u Doboju, nakon kojeg pojedine partije traže poništavanje izbora ovom gradu i ponavljanje glasanja.

Tako je gradski odbor Demokratskog narodnog saveza (DNS) Doboj donio odluku da se zbog uočenih izbornih nepravilnosti povuče iz izbornog procesa.

Predsjednik GO DNS Slavko Gligorić je na konferenciji za novinare rekao da će biti pokrenut krivični postupak protiv predsjednika Gradske izborne komisije i pojedinih predsjednika biračkih mesta, a od nadležnih institucija tražiće da izbori u Doboju budu ponovljeni.

– Posmatračima PDP-a zabranjeno je da vrše svoju funkciju na ukupno 68 biračkih mjesta čime je izborni proces nepopravljivo kontaminiran, jer je priprema biračkog mjesta i glasačkih listića obavljena bez nadzora opozicionih posmatrača – izjavio je Igor Crnadak, šef Glavnog izbornog štaba PDP-a.

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a je poručio da će “zbog činjenice da kriminal i mafija u Doboju kontrolišu izborni proces tražiti da se izbori u ovom gradu održe pod potpunim monitoringom”.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Doboja Boris Jerinić proglasio je večeras pobjedu na lokalnim izborima, te istakao da je ubjedljivu prednost ostvarila i odbornička lista SNSD-a u lokalnoj skupštini.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.