Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jerko Ivanković Lijanović : “Program za 10” zaustavit će odlazak mladih iz BiH

15.09.18. saopstenje Lijanovic

Kandidat Narodne stranke Radom za Boljitak (NSRzB) za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Jerko Ivanković Lijanović danas se u Odžaku sastao sa predsjednikom Posavske stranke i kandidatom za Skupštinu PK Ninoslavom Sušilovićem kojem je simbolično predao i metlu kako bi zajedno pomeli loše politike u Posavskom kantonu te zajedno proveli deset mjera Boljitkovog “Programa za deset” nakon Općih izbora 7. oktobra, saopštili su iz NSRzB.

“U potpunosti sam saglasan da trebamo napraviti neophodne i željno očekivane promjene te da je aktuelne politike trebalo pomesti odavno. Posavina je područje s prirodnim resursima u kojem možemo proizvoditi dovoljno i živjeti od svog rada”, poručio je predsjednik Posavske Stranke Ninoslav Sušilović.

“Ukidanjem kantona, ukidanjem doprinosa na plaće u proizvodnom sektoru, osiguranjem proizvodnje dovoljne količine hrane za potrebe vlastitog stanovništva, maksimalnim iskorištenjem domaćih potenacijala za proizvodnju energije, završetkom izgradnje saobraćajne infrastrukture, osiguranjem računala svoj djeci u procesu obrazovanja, osiguranjem svim građanima zdravstveno osiguranje, smanjenjem korupcije uvođenjem e-uprave, osiguranjem dječijeg doplatka za svako dijete i radnim ljudima vraćanjem vjere i dostojanstva da rade i žive od svoga rada, nakon 7. oktobra uz podršku stanovnika iz FBiH i svih opcija koje su na putu Boljitka napravit ćemo neophodne i željno očekivane promjene i pomesti aktuelne politike Dodika i Čovića i njihovih saradnika.

Mladi nam odlaze svakim danom sve više, što je posebno izraženo i ovdje u Posavini. Taj trend nakon Općih izbora 7.10. provedbom “Programa za 10” moramo zaustaviti”, rekao je Jerko Ivanković Lijanović koji će narednih dana biti u obilasku stanovnicima Posavine, kaže se u saopštenju NSRzB.