Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Jesen će malo poraniti, pripremite kišobrane i topliju odjeću

rain flows down from a roof down

Narednih dana u BiH se očekuje kišovito vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ili krajem dana lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Vjetar u Bosni bit će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 37 stepeni.

U petak će biti umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 36 °C.

U subotu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevna od 28 do 35 °C.

U nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u većem dijelu zemlje je moguća kiša, pljuskovi i grmljavina. Na jugu Hercegovine se ne očekuju padavine. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 35 °C.

U ponedjeljak se očekuje umjereno oblačno vrijeme. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 35 °C.