Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

JOB Unija veterana FBiH zadovoljna statusom i dijalogom s Vladom FBiH

veterani novi grad

Članstvo Jedinstvene organizacije boraca Unije veterana Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici Upravnog odbora zauzelo je stav da neće izaći na proteste koji su najavljeni, a istakli su da se javnosti uime njih obraćaju ljudi koji nisu JOB.

Nakon sastanka su se obratili novinarima, a predsjednik Skupštine JOB-a Vahdet Hajdić je istakao da su sve češće situacije da se neko ko nema ovlaštenja niti odluku Upravnog odbora predstavlja uime JOB-a Unije veterana FBiH.

Komentirajući najavljene proteste kazao je da takvu odluku treba donijeti Upravni odbor JOB-a, ali da ta organizacija ima sasvim drugačiju metodologiju rada koja se odnosi na dijalog i traženje kompromisnih rješenja, na zadovoljstvo svih kojih se tiče ta problematika.

Ismet Imamović koji je uime JOB-a zadužen za zastupanje interesa organizacije na pregovorima u Vladi FBiH je istakao da imaju korektan i konkretan dijalog s Federalnim ministarstvom za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i Vladom FBiH.

– Zadovoljni smo statusom i tretmanom od resornog ministarstva i učestvujemo u izradi zakona koji su trenutno aktuelni – naglasio je Imamović.

Dopredsjenik organizacije Faruk Šahović je podsjetio da je Jedinstvena organizacija boraca Unija veterna FBiH najbrojnija i da je organizacija koja je primljena u svjetsku organizaciju veterana rata.