Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

najavljene padavine

Još danas sunčano: U BiH stiže veća promjena vremena

vr

U četvrtak se prognozira jače naoblačenje koje bi u drugoj polovini dana u nizinama uslovilo kišu, a u višim područjima snijeg

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme, dok se narednih dana očekuje naoblačenje praćeno padavinama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prijepodne lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus osam i minus dva stepena, na jugu zemlje do 4. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između dva i sedam stepeni, na jugu zemlje do 13.

U četvrtak se prognozira jače naoblačenje koje bi u drugoj polovini dana u nizinama uslovilo kišu, a u višim područjima snijeg. U noći na petak i u nizinama bi kiša prešla u slab snijeg. Vjetar slab, prije podne južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus šest i minus jedan, na jugu do četiri. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i sedam stepeni, na jugu zemlje do 10.

U petak prijepodne pretežno oblačno. U jutarnjim satima slabije padavine. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa sjevera se očekuje u noći na subotu. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i nula, na jugu zemlje do pet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između minus dva i dva, na jugu do devet stepeni.